Transporturi frigorifice; telematica si parbrize inteligente

transporturi frigorifice

Firmele de transport de marfă, în special cele care efectuează transporturi frigorifice, se vor orienta cât de curând spre introducerea totală a sistemelor telematice. Combinate cu tehnologia digitală de ultimă oră, respectiv cu transformarea parbrizelor camioanelor în veritabile ecrane computerizate, șoferii de camioane vor avea la dispoziție orice informatie de care au nevoie. Astfel, toate datele pentru vitale unui transport de mărfuri perisabile vor fi accesibile șoferului. Sistemele telematice vor face conexiunea între dispecer și conducătorul auto, rezultând corecții în timp real.

Influentele telematice asupra unui transport de marfa

Sistemele telematice vor fi pentru transporturile frigorifice ceva asemănător cu un tablou de comandă care face legătura între șoferul camionului și managerul firmei de transport. Pentru început să definim puțin noțiunea de telematic, adaptată scopului acestui site. Astfel, un sistem telematic va face legătura între senzorii instalați pe un camion de marfă și conducătorul auto și dispecer. Datele la care ne referim vor determina nu doar poziția la un moment dat a mijlocului de transport, dar și parametrii la care funcționează sistemul frigorific.

transporturi de marfa

Dacă inițial telematica se limita la a poziționa transportul, acum ea include și parametrii acestuia. Datele transmise prin telemetrie determină inclusiv comportamentul șoferului. Porce transporturi frigorifice sau de marfruri generale, pentru a fi de succes și în limitele contractuale trebuie să răspundă mai multor cerințe. Unul din criterii este evident respectarea termenelor de livrare, dar la fel de importante sunt și condițiile de transport.

Sistemele moderne de telemetrie includ așadar absolut toate datele esențiale. Transmisiile prin satelit dau posibilitatea celui ce supraveghează distribuția mărfurilor să fie în contact permanent cu cel care realizează efectiv acest lucru. Pe cale de consecință și corecțiile sunt ușor de luat și în timp real.

» Solutii telematice pentru transporturi frigorifice

Parbrizele inteligente, monitorizarea permanenta

Intrarea parbrizelor inteligente va fi decisiva printre operatorrii de transporturi frigorifice. De fapt, aceste parbrize fac parte dintr-un mai amplu concept, respectiv acela al realității augmentate. Chiar dacă nu se discută foarte mult despre parbrizul inteligent, nu înseamnă că nu se lucrează la el. Mari companii din lume se pregatesc deja pentru echiparea camioanelor de marfă, în general a oricărui tip de vehicul cu astfel de dispozitive. Efectuarea unui transport de marfă frigorific va deveni curând un grafic de temperaturi.

Parbrizele inteligente vor face ca utilizarea datelor sistemelor telematice să fie mult mai ușor de realizat. Orice transport de marfă ar trebui să devină mai sigur și mai performant odată cu introducerea acestei tehnici de vârf. Parbrizele inteligente sunt una din marile piețe de desfacere din anii viitori.

transporturi frigorifice

Ce face un astfel de parbriz? În primul rând, el oferă șansa conducătorului auto al unui camion de marfă să se concentreze asupra traficului. Acesta poate primi pe parbriz nu doar informații despre traseu, ci și indicații de utilizare a aparaturii frigorifice la un moment dat.

Inițial concentrate asupra siguranței în trafic, sistemele telematice se integreaza de minune cu parbrizul inteligent. Nu vor mai fi afisate doar informatii despre trafic ci si date despre temperatura controlata. Despre situația marfurilor perisabile, daca regimul de temperatura controlata functioneaza.

In lumea celor ce fac transporturi frigorifice, telematica se va integra perfect cu aplicatiile de tip iPhone sau Android. Șoferul, in cabina lui, va putea fi dirijat în mod expres sa mearga pe un anumit drum. Dispecerul, de la sediul firmei de transport, va putea sa observe în timp real comportamentul șoferului, să-l corecteze prin simple afișaje.

» Suedia promovează ideile unui transport inteligent si deci autopilotat